Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Waarom eerst je webadres claimen?

Je maakt je idee concreet

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da’s een ander paar mouwen.

Je zou zeker de eerste niet zijn die een geweldig idee op de lange baan blijft schuiven. Daarom is het altijd een goed plan om je domeinnaam snel te registreren. Zo moet je al meteen gaan nadenken over een goede naam. Eens je webadres vastligt, komt ook de verdere uitwerking van je idee ongetwijfeld in een stroomversnelling terecht.

Je claimt je plek op het web

Heb je net je eigen domeinnaam geregistreerd? Dan heb je vanaf nu je eigen stekje op het web. Je bestáát!

Bovendien is je domeinnaam helemaal van jou: jij bepaalt hoe je website er uit komt te zien en wat er op komt te staan. Niemand kan met je webadres gaan lopen. En nu je een eigen plekje hebt, kan iedereen je makkelijk vinden. Succes!

Het kost je bijna niets

Wete gij wel wat dat da kost!? Veel mensen denken dat een eigen webadres handenvol geld kost, maar dat valt heel goed mee.

Voor een paar euro heb je al je eigen stekje op het net. Welke prijs je precies betaalt, hangt af van de registrar die je kiest.

't is zo gebeurd

Een domeinnaam aanvragen? Da’s zo geklikt. Op deze website kan je heel snel zien of een bepaalde naam beschikbaar is.

Daarna is het zaak om een registrar te kiezen (geen nood, wij schotelen je een uitgebreide lijst voor) die de hele zaak verder voor je afhandelt. Belangrijk is wel dat een domeinnaam uniek moet zijn en aan enkele technische vereisten moet voldoen.

 

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.