Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

Zo bedachten we straffe namen voor startende ondernemers

7 april 2017
  • 380 keer gelezen

De grootste nationale beurs voor starters, ondernemers en kmo’s? Die heet, heel eenvoudig, ‘Ondernemen’ en ging dit jaar door in Tour & Taxis. Ook wij waren aanwezig met een eigen stand waar we straffe namen bedachten voor startende ondernemers. Hoe dat in z’n werk ging lees je hier.

‘Spring binnen met een idee, wandel buiten met een naam’, viel op de stand te lezen. En dat mochten bezoekers gerust letterlijk nemen. In een creatief laboratorium gingen vier creatieve talenknobbels op zoek naar de meest catchy en originele bedrijfsnamen voor startende ondernemers.

STAP 1: Een goede briefing is het halve werk

vragenlijst domeinnaam beurs ondernemen

Aan de basis van elke straffe naam ligt een sterke briefing. Daarom vroegen we startende ondernemers om een aantal vragen te beantwoorden: wat is je idee? Wat maakt jouw idee uniek? Naar wat voor naam ben je op zoek?

STAP 2: Tijd voor een vleugje magie

creatieven domeinnaam beurs ondernemen

Briefing klaar? Dan was het showtime voor onze creatieven. In korte brainstormsessies, die bezoekers live konden volgen, gingen ze op zoek naar een opvallende en originele naam voor elk idee.

Hierbij moesten ze zich inleven in verschillende sectoren. Ze bedachten namen voor een foodtruck met falafel, een drankje die de aanmaak van borstvoeding stimuleert, een Zuid-Amerikaanse sandwichbar, …

STAP 3: Leg je idee onmiddellijk vast

proefbuisje domeinnaam beurs ondenemen

Wanneer een geschikte naam werd gevonden, verdween die in een proefbuisje. DNS Belgium reserveerde onmiddellijk de bijbehorende domeinnaam. Want een idee is pas écht van jou als je ook je webadres hebt geclaimd.

Op twee dagen tijd werden maar liefst 22 Nederlandstalige en 34 Franstalige pre-starters geholpen. In totaal werden dus 56 exclusieve namen bedacht. Straf!

Welke namen dat zijn? Dat vertellen we je pas over enkele weken. We willen de starters in kwestie voldoende tijd geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Hou deze blog dus goed in het oog!

Zelf al een naam bedacht, maar nog geen domeinnaam vastgelegd?

dns belgium expert domeinnaam beurs ondernemen

Voor wie zelf al een naam bedacht, maar nog geen domeinnaam had vastgelegd, stond een expert van DNS Belgium klaar om te helpen met de registratie.

 Overweldigend succes

NIY namenboekje beurs ondernemen

Door het grote succes was het helaas niet mogelijk elke starter te helpen met het bedenken van een naam. Om hen toch verder op weg te zetten in hun zoektocht naar een straffe naam, bood DNS Belgium hen een werkboekje aan met 10 creatieve experimenten voor de name-it-yourselfers (NIY).

Op deze manier kregen 236 Franstalige en 102 Nederlandstalige NIY’ers een duwtje in de rug in hun zoektocht naar een sterke naam voor hun ondernemersidee.

 

Ook plannen voor een eigen zaak? Bezoek claimjeidee.be en geef je project een vliegende start!

 

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.